ME/CVS

Amerikaanse overheid versterkt onderzoek naar ME/CVS

De National Institutes of Health (NIH), het onderdeel van het Amerikaanse ministerie van volksgezondheid dat zich bezig houdt met medisch-wetenschappelijk onderzoek, gaat het onderzoek naar ME/CVS de komende jaren een noodzakelijke impuls geven. Deze ontwikkelingen zijn het directe gevolg van initiatieven die de Amerikaanse overheid de afgelopen jaren ondernam, zoals de Pathway to Prevention workshop in 2012 en het rapport van het Institutes of Medicine, dat begin dit jaar verscheen.

“Van de velen mysterieuze ziektes van de mens die de wetenschap nog moet ontrafelen, heeft ME/CVS bewezen een van de meest uitdagende te zijn”, zegt Francis Collins, directeur van de NIH, in een persbericht. “Ik ben hoopvol gestemd dat hernieuwde aandacht voor onderzoek ons in de richting van het identificeren van de oorzaak van deze verbijsterende en slopende ziekte zal leiden, zodat nieuwe preventie- en behandelingsstrategieën kunnen worden ontwikkeld”.

In het NIH Clinical Center, het onderzoeksziekenhuis van de NIH, zal een intensief onderzoek van start gaan bij patiënten die ME/CVS-symptomen ontwikkelen na een acute infectie. Aan het onderzoek zullen onderzoekers uit verschillende instituten meewerken. Doel van het onderzoek is het in kaart brengen van de klinische en biologische kenmerken van ME/CVS na een vermoedelijke infectie, om zodoende meer te weten te komen over wat de ziekte veroorzaakt.

Ook wordt de ME/CVS-onderzoekswerkgroep van de overheid ondergebracht in het National Institute of Neurological Disorders and Stroke, een instituut dat onderzoek doet naar de hersenen en het zenuwstelsel. ME/CVS viel tot dusver niet onder één instituut, met als gevolg dat ME/CVS in de afgelopen jaren steeds minder geld voor onderzoek kreeg. De ME/CVS-onderzoekswerkgroep zal ondersteuning gaan krijgen van wetenschappers uit diverse NIH instituten en centra. Eén van de doelen van de groep is gaan kijken naar nieuwe technieken die mogelijk licht kunnen werpen op wat ME/CVS veroorzaakt.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply